Bezárás
icon close

Hová szeretnétek
kávégépet?

Hány kávét fogyasztotok naponta?

Hány kávégépre van szükségetek?

Mely típusú kávékat részesítitek előnyben?

Kérlek, add meg le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a cégnevet!
Kérlek, ellenőrizd le az irányítószámot!
Kérlek, ellenőrizd le a kapcsolattartót!
Kérlek, töltsd ki ezt a mezőt!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Honnan ered az olaszok híresen jó kávéja?

Az olaszok már a XX. század elejétől kezdve folyton azon mesterkednek, miként lehetne minél tökéletesebbé varázsolni a kávét. És ezzel együtt természetesen a kávégépeket is.

Szerző
KoffeinService
Olvasási idő
4
perc
Kategória
Nagyvilág
olasz szemes kávé

Mi fán terem a barista?

Az olaszok már a XX. század elejétől kezdve folyton azon mesterkednek, miként lehetne minél tökéletesebbé varázsolni a kávét. És ezzel együtt természetesen a kávégépeket is.

Olaszországban már a XVII. századtól kezdve fogyasztottak kávét, ám a jellegzetesen olasz kávégép gyártása csak az 1860-as nemzeti egység idején valósult meg, az egységes belső piac előnyeinek köszönhetően. A külföldi találmányokat, különös tekintettel a fém kávéfőzőket lemásolták vagy nagy mennyiségben importálták, mivel ezek a kávéfőzők olyan erős kávét készítettek, ami megfelelt az olasz ízlésnek.

Az olaszok körében a kávéfőzők két generációja volt népszerű: a nápolyi („napoletana”) és a milánói („milanese”). A napoletana egy fordítható kávéfőző volt, amely egy forraló és egy tartály részből állt, melybe a főzésre kész kávét helyezték. Ezt a kávéfőzőt a tűzhelyre tették, amikor a benne lévő víz felforrt, megfordították, úgy, hogy a víz cseppről-cseppre a darált kávén át az alsó edénybe csepegett.

A „milanese”, mely nagyon praktikus, szintén két tartályból állt: az alsó tartályban a víz, a felső tartályban a kávé, köztük pedig egy filter volt található. Amikor a víz felforrt, a felső edényben összekeveredett a kávéval. Az olasz kávégépek első gyártói közt volt Giovanni Toselli építész, aki az 1860-as években játék mozdonyokat tervezett, annak érdekében, hogy kávét készíthessen. Később kávégépek elismert tervezőjévé vált Párizsban. Mozdonyok ide vagy oda, valami újdonság kellett a kávés piacra, ez pedig idővel meg is érkezett és úgy hívták: „espresso”. Nálunk ma úgy mondanánk: presszókávé. Többlépcsős evolúciója volt az espresso elvű gépeknek, melyek feltalálása és továbbfejlesztése Luigi Bezzera, Desiderio Pavoni és Giovanni Achille Gaggia nevéhez fűződik.

Az eszpresszó kávé lényege, hogy a vízgőzt a korábban megőrölt kávészemeken keresztül préseli a gép, így az elkészült ital a lehető legtöbbet őriz meg a kávé eredeti ízéből és aromájából.

Ezen kívül, mivel a vízgőz előállításához a vizet legalább száz fokra fel kell melegíteni, nem csak a szennyeződésektől szabadítja meg az eljárás a végterméket, de a kellemetlen ízű csersavtól is, ettől lesz a keserű íz.

Az olasz pörkölés lényege az, hogy a magvakat annyira felhevítik, hogy a felületükön kiütközik az olaj. A kávészemek zsírtartalma miatt jelenik meg a krémkávék felszínén az a habszerű réteg, a crema, amely keverésre sem tűnik el. Az így pörkölt kávészem síkos, fényes, majdnem fekete. Igazi olasz ízbomba, mint a mi Oderzo kávénk

7 napos próba kötelezettségek nélkül
Új dimenzióba emeljük a munkahelyi kávézás élményét

További híreink

jegeskávé fagyival
tejhab készítése
Barista kávé házilag
Depresszió és a kávé
Húsvéti kávé
coworking-iroda
Irodai kávésarok
Kávégépek bérlése
irodai kavegep berles
kolumbiai-kave
finom-kave
Munkahelyi wellbeing
őszi kávé recept
fenntarthato-kave
kávégép bérlés
specialty kávé
Automata-kavefozo
Kávé a világ körül
alkoholos kávé receptek
kávé-termelő-országok
munkahelyi kávézás
specalty kávé
kávézás története
munkahelyi kavezas
produktivitás
mikor kávézzunk
kávés receptek
frissen pörkölt kávé
kávé sarok
jegeskave-recept
ipari kávégép bérlés
Tea vagy kávé
irodai kávészünet
Olvasási idő:
3
perc
Munkahely

Kávét minden munkahelyre

barista kávégép
legjobb kávéfőző otthonra
pilvax kávéház
Olvasási idő:
4
perc
Lifestyle

Kávés nemzet a magyar?

kávéfőző irodába
Környezetbarát kávézás
Minőségi kávé
magas minőségű szemeskávék
hatékony munkavégzés kávé után
professzionális kávégép
este is fogyasztható kávé
Kávék koffeintartalma
Terbócs László
Értékesítési vezető
koffeinservice team 19

Próbálj ki minket 7 napon át kötelezettségmentesen

01

Gyors ajánlatkérés

Fordulj hozzánk bizalommal, és profi csapatunkkal 1 munkanapon belül összeállítjuk testreszabott kávézási ajánlatodat

02

7 napos tesztidőszak

Próbáld ki kollégáiddal csúcskategóriás gépeinket, és kóstoljatok barista kávékülönlegességeket egy héten át kötelezettségmentesen

03

Szerződéskötés

Ha tetszett a tesztidőszak, akkor már csak a digitális aláírásod kell hozzá, hogy innentől minden irodai kávéügy a mi dolgunk legyen