Bezárás
icon close

Hová szeretnétek kávégépet?

Hány kávét fogyasztotok naponta?

Hány kávégépre van szükségetek?

Mely típusú kávékat részesítitek előnyben?

Kérlek, ellenőrizd le az email címet!
Kérlek, ellenőrizd le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a cégnevet!
Kérlek, ellenőrizd le az irányítószámot!
Kérlek, ellenőrizd le a kapcsolattartót!
Kérlek, fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Honnan ered az olaszok híresen jó kávéja?

Az olaszok már a XX. század elejétől kezdve folyton azon mesterkednek, miként lehetne minél tökéletesebbé varázsolni a kávét. És ezzel együtt természetesen a kávégépeket is.

olasz szemes kávé
Szerző
KoffeinService
Olvasási idő
4
perc
Kategória
Nagyvilág

Mi fán terem a barista?

Az olaszok már a XX. század elejétől kezdve folyton azon mesterkednek, miként lehetne minél tökéletesebbé varázsolni a kávét. És ezzel együtt természetesen a kávégépeket is.

Olaszországban már a XVII. századtól kezdve fogyasztottak kávét, ám a jellegzetesen olasz kávégép gyártása csak az 1860-as nemzeti egység idején valósult meg, az egységes belső piac előnyeinek köszönhetően. A külföldi találmányokat, különös tekintettel a fém kávéfőzőket lemásolták vagy nagy mennyiségben importálták, mivel ezek a kávéfőzők olyan erős kávét készítettek, ami megfelelt az olasz ízlésnek.

Az olaszok körében a kávéfőzők két generációja volt népszerű: a nápolyi („napoletana”) és a milánói („milanese”). A napoletana egy fordítható kávéfőző volt, amely egy forraló és egy tartály részből állt, melybe a főzésre kész kávét helyezték. Ezt a kávéfőzőt a tűzhelyre tették, amikor a benne lévő víz felforrt, megfordították, úgy, hogy a víz cseppről-cseppre a darált kávén át az alsó edénybe csepegett.

A „milanese”, mely nagyon praktikus, szintén két tartályból állt: az alsó tartályban a víz, a felső tartályban a kávé, köztük pedig egy filter volt található. Amikor a víz felforrt, a felső edényben összekeveredett a kávéval. Az olasz kávégépek első gyártói közt volt Giovanni Toselli építész, aki az 1860-as években játék mozdonyokat tervezett, annak érdekében, hogy kávét készíthessen. Később kávégépek elismert tervezőjévé vált Párizsban. Mozdonyok ide vagy oda, valami újdonság kellett a kávés piacra, ez pedig idővel meg is érkezett és úgy hívták: „espresso”. Nálunk ma úgy mondanánk: presszókávé. Többlépcsős evolúciója volt az espresso elvű gépeknek, melyek feltalálása és továbbfejlesztése Luigi Bezzera, Desiderio Pavoni és Giovanni Achille Gaggia nevéhez fűződik.

Az eszpresszó kávé lényege, hogy a vízgőzt a korábban megőrölt kávészemeken keresztül préseli a gép, így az elkészült ital a lehető legtöbbet őriz meg a kávé eredeti ízéből és aromájából.

Ezen kívül, mivel a vízgőz előállításához a vizet legalább száz fokra fel kell melegíteni, nem csak a szennyeződésektől szabadítja meg az eljárás a végterméket, de a kellemetlen ízű csersavtól is, ettől lesz a keserű íz.

Az olasz pörkölés lényege az, hogy a magvakat annyira felhevítik, hogy a felületükön kiütközik az olaj. A kávészemek zsírtartalma miatt jelenik meg a krémkávék felszínén az a habszerű réteg, a crema, amely keverésre sem tűnik el. Az így pörkölt kávészem síkos, fényes, majdnem fekete. Igazi olasz ízbomba, mint a mi Oderzo kávénk

További híreink

alkoholos kávé receptek
kávé-termelő-országok
munkahelyi kávézás
specalty kávé
kávézás története
munkahelyi kavezas
produktivitás
mikor kávézzunk
kávés receptek
frissen pörkölt kávé
kávé sarok
jegeskave-recept
legjobb kávéfőző otthonra
kávéfőző irodába
ipari kávégép bérlés
Környezetbarát kávézás
Tea vagy kávé
Minőségi kávé
Kávék koffeintartalma
professzionális kávégép
barista kávégép
irodai kávészünet
Olvasási idő:
3
perc
Munkahely

Kávét minden munkahelyre

magas minőségű szemeskávék
hatékony munkavégzés kávé után
pilvax kávéház
Olvasási idő:
4
perc
Lifestyle

Kávés nemzet a magyar?

este is fogyasztható kávé
Bauer Otto
Értékesítési vezető
koffeinservice team 19

Próbálj ki minket 7 napon át kötelezettségmentesen

01

Gyors ajánlatkérés

Fordulj hozzánk bizalommal, és profi csapatunkkal 1 munkanapon belül összeállítjuk testreszabott kávézási ajánlatodat

02

7 napos tesztidőszak

Próbáld ki kollégáiddal csúcskategóriás gépeinket, és kóstoljatok barista kávékülönlegességeket egy héten át kötelezettségmentesen

03

Szerződéskötés

Ha tetszett a tesztidőszak, akkor már csak a digitális aláírásod kell hozzá, hogy innentől minden irodai kávéügy a mi dolgunk legyen