Bezárás
icon close

Hová szeretnétek kávégépet?

Hány kávét fogyasztotok naponta?

Hány kávégépre van szükségetek?

Mely típusú kávékat részesítitek előnyben?

Kérlek, add meg le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a cégnevet!
Kérlek, ellenőrizd le az irányítószámot!
Kérlek, ellenőrizd le a kapcsolattartót!
Kérlek, töltsd ki ezt a mezőt!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

A jó kávé titka: Hogy lesz olyan finom, mint a kávéházi?

Sokan vágyunk arra, hogy saját magunknak is olyan ízletes és aromás kávét készítsünk, mint amilyet a kedvenc kávézónkban szoktunk fogyasztani. Bár elsőre kihívásnak tűnhet a specialty minőségű kávéfőzés otthon, a megfelelő eszközökkel, alapanyagokkal és technikákkal bárki elérheti a kívánt eredményt. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért tűnik finomabbnak a kávézókban készült ital, és hogyan hozhatjuk el ezt az élményt otthonunkba vagy akár az irodába. Mutatjuk, hogyan legyél profi a barista kávék világában!

Szerző
KoffeinService
Olvasási idő
8
perc
Kategória
Kávézás
A jó kávé titka

Ezért “jobb” a barista kávé, amit a kávézóban kapunk

Sokunk számára ismerős az érzés: a kávézóban elfogyasztott ital valahogy mindig különlegesebb, ízletesebb, mint az általunk készített változat. De valóban így van vagy csak pszichológiai oka van, hogy egy barista espresso jobban csúszik?

A válasz az, hogy kicsit mindkettő. Hiszen valóban lélekmelengető tud lenni, amikor belépünk kedvenc helyünkre, és megcsap minket az isteni kávéillat. Azonban több gyakorlati oka is van a jelenségnek:

  • Képzett baristák: A kávézókban dolgozó szakemberek alapos képzésen esnek át, amely során elsajátítják a kávékészítés művészetét. Ismerik a különböző kávéfajtákat, pörkölési módokat, és pontosan tudják, hogyan hozzák ki a legjobbat minden csészéből. És valljuk be, ha minden nap százasával készítenéd a kávékat, neked is ilyen jól menne.

  • Profi felszerelés: A kávézókban használt eszközök és gépek csúcstechnológiát képviselnek, amelyek lehetővé teszik a precíz hőmérséklet-szabályozást, a megfelelő nyomást és az egyenletes őrlést. Ezek a tényezők, de még az időjárás és a levegő páratartalma is mind hozzájárulnak a tökéletes ízélményhez.

  • Friss alapanyagok: A kávézók gyakran közvetlenül a pörkölőktől szerzik be a friss kávébabot, és nagy mennyiségben használják fel, így mindig friss alapanyagból dolgoznak.

Bár ezek a tényezők valóban hozzájárulnak a kávézói élményhez, van néhány dolog, amit mi magunk is megtehetünk a hasonló minőség elérése érdekében. A tuti tippekért olvass tovább!

A finom kávé otthon és az irodában is elkészíthető - Ez kell hozzá!

A barista kávé készítés nem atomfizika – bár egészen közel áll hozzá. Azonban szerencsére házilag is készíthetünk kiemelkedő minőségű kávét, mindössze be kell szerzzük a szükséges eszközöket.

Az otthoni kávéfőzés során a következő felszerelés beszerzésére érdemes kiemelt figyelmet fordítani:

  • Minőségi kávéfőző

Bár a profi gépek drágák lehetnek, ma már elérhetőek olyan otthoni kávéfőzők, amelyek megfelelő nyomást és hőmérsékletet biztosítanak a kávékészítéshez. Fontos, hogy a választott eszköz megfeleljen az igényeinknek és a kedvelt kávétípusoknak. 

Ha elég szerencsés vagy, a munkahelyeden van egy kiváló irodai kávégép, amin gyakorolhatsz.

Még nincs szuper kávéfőzőtök? A kávégép bérlés lehet a megoldás!

  • Friss és minőségi őrölt kávé vagy szemes kávé

A legjobb íz elérése érdekében érdemes frissen pörkölt szemes kávét vásárolni, és azt közvetlenül a főzés előtt őrölni. Ha erre nincs lehetőség, a minőségi őrölt kávé is jó választás lehet. Azonban fontos, hogy mindkét esetben (de főként az őrölt kávé használata során) ügyeljünk a megfelelő tárolásra.

  • Jó minőségű víz

A kávé nagy része víz, ezért annak minősége kulcsfontosságú. Használjunk szűrt vagy forrásvizet, és kerüljük a túl kemény vagy klóros csapvizet.

  • Barista felszerelés

Néhány alapvető eszköz, mint például egy jó minőségű kávéőrlő, tamper és mérleg, esetleg tejkiöntő is nagyban hozzájárulhat a kávékészítés sikeréhez.

Barista kávé készítés: így lesz olyan a kávéd, mint egy profinak!

Ha beszereztük a megfelelő felszerelést és alapanyagot, kezdhetjük is a gyakorlást. Azonban az eredmény még mindig nem garantált. 

Ha szeretnél otthon is profi módon elkészíteni kedvenc italunkat, érdemes elsajátítani néhány barista technikát:

  • Mérd ki a kávét!

A pontos adagolás elengedhetetlen a konzisztens íz eléréséhez. Használjunk digitális mérleget a kávé és a víz mennyiségének precíz kiméréséhez. Talán nem gondolnád, de grammok is számítanak!

  • Tamperelés

Az őrölt kávé egyenletes tömörítése az eszpresszó készítés során biztosítja a víz egyenletes átfolyását, ami kiegyensúlyozott ízt eredményez. Fontos azonban, hogy ne vidd túlzásba!

  • Latte art

A tejhabosítás és a különböző minták készítése nemcsak esztétikai élményt nyújt, hanem a tej és a kávé tökéletes harmóniáját is eredményezi. Gyakorolj különböző technikákat, hogy otthon vagy az irodában is lenyűgöző italokat készíthess!

Az otthoni kávékészítés nemcsak költséghatékony, hanem lehetőséget ad arra is, hogy saját ízlésünknek megfelelően kísérletezzünk és fejlesszük készségeinket. A megfelelő eszközök, alapanyagok és technikák alkalmazásával akár te is elérheted, hogy otthoni körülmények között is élvezhesd a kávézói minőséget.

7 napos próba kötelezettségek nélkül
Új dimenzióba emeljük a munkahelyi kávézás élményét

További híreink

Depresszió és a kávé
Húsvéti kávé
coworking-iroda
Irodai kávésarok
Kávégépek bérlése
irodai kavegep berles
kolumbiai-kave
finom-kave
Munkahelyi wellbeing
őszi kávé recept
fenntarthato-kave
kávégép bérlés
specialty kávé
Automata-kavefozo
Kávé a világ körül
alkoholos kávé receptek
kávé-termelő-országok
munkahelyi kávézás
specalty kávé
kávézás története
munkahelyi kavezas
produktivitás
mikor kávézzunk
kávés receptek
frissen pörkölt kávé
kávé sarok
jegeskave-recept
legjobb kávéfőző otthonra
kávéfőző irodába
ipari kávégép bérlés
Környezetbarát kávézás
Tea vagy kávé
Minőségi kávé
Kávék koffeintartalma
professzionális kávégép
barista kávégép
olasz espresso
irodai kávészünet
Olvasási idő:
3
perc
Munkahely

Kávét minden munkahelyre

magas minőségű szemeskávék
hatékony munkavégzés kávé után
pilvax kávéház
Olvasási idő:
4
perc
Lifestyle

Kávés nemzet a magyar?

este is fogyasztható kávé
Terbócs László
Értékesítési vezető
koffeinservice team 19

Próbálj ki minket 7 napon át kötelezettségmentesen

01

Gyors ajánlatkérés

Fordulj hozzánk bizalommal, és profi csapatunkkal 1 munkanapon belül összeállítjuk testreszabott kávézási ajánlatodat

02

7 napos tesztidőszak

Próbáld ki kollégáiddal csúcskategóriás gépeinket, és kóstoljatok barista kávékülönlegességeket egy héten át kötelezettségmentesen

03

Szerződéskötés

Ha tetszett a tesztidőszak, akkor már csak a digitális aláírásod kell hozzá, hogy innentől minden irodai kávéügy a mi dolgunk legyen