Bezárás
icon close

Hová szeretnétek kávégépet?

Hány kávét fogyasztotok naponta?

Hány kávégépre van szükségetek?

Mely típusú kávékat részesítitek előnyben?

Kérlek, ellenőrizd le az email címet!
Kérlek, ellenőrizd le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a cégnevet!
Kérlek, ellenőrizd le az irányítószámot!
Kérlek, ellenőrizd le a kapcsolattartót!
Kérlek, fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kávéfőző irodába - milyen kávéfőző típusok közül válasszak?

Egy irodai kávégép beszerzése komoly utánajárást igényel, hiszen az anyagi tényezők mellett fontos, hogy a kávéfőző típusok közül milyet választunk.

irodai kávégép
Szerző
KoffeinService
Olvasási idő
5
perc
Kategória
Munkahely

Szinte el sem tudjuk képzelni, hogy milyen lehet egy munkanap kávé nélkül, ahogy azt sem, hogy egy iroda hogyan működhet kávéfőző nélkül. De mire figyeljünk, amikor kávéfőzőt választunk? Melyek a legnépszerűbb kávéfőző fajták irodába? És miért jó választás az irodai kávégép bérlés? Cikkünkben minden kérdésre válaszolunk.

Kávéfőző irodába: mire figyeljünk?

Mielőtt belevágunk a közepébe, fontos megjegyeznünk, hogy egy irodai kávégép kiválasztásakor egészen más szempontokat kell figyelembe venni, mint az otthoni kávéfőző beszerzésénél. Mivel egy irodai kávégép sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint egy egyszerű háztartási változat, ehhez képest kell felmérni a tulajdonságait.

De milyen az ideális kávéfőző irodába?

Az ideális kávéfőző irodába folyamatosan „szolgálatban” van, ezért a legfontosabb, hogy strapabíró legyen. Mivel a dolgozók elsődleges szempontja, hogy gyorsan és könnyen jussanak minőségi kávéhoz, az is fontos, hogy az irodai kávégép egyszerűen használható és könnyen tisztítható legyen.

Az ilyen kávéfőző gépek esetében a karbantarthatóság kérdése is kulcsfontosságú, ezért érdemes egyszerűen szervizelhető kávégépet választani. Azonban ha komolyabb típust szeretnénk, ez nehezen kivitelezhető, ezért el kell fogadnunk, hogy ebben az esetben nagyobb költségekkel kell számolnunk.

Az arany középút az irodai kávégép bérlés lehet, ami jó lehetőség, ha komolyabb kávéfőzőt szeretnénk, de el akarjuk kerülni a fenntartás terheit. Ezzel a megoldással professzionális minőségű kávéhoz juthatunk, miközben a karbantartás és a szervizelés hozzátartozik a szolgáltatáshoz, így maximum amiatt fájhat a fejünk, hogy nem ittuk meg a reggeli kávénkat.

Legnépszerűbb irodai kávéfőző típusok

Feljegyzések bizonyítják, hogy több száz éve, a 15. század óta egészen biztosan fogyasztunk kávét. Ez idő alatt persze sokat változtak az eszközök és a készítési technikák, a kávé iránti szeretetünk azonban megmaradt. Ma már rengeteg féleképpen lehet kávét készíteni, a legegyszerűbb, mechanikus eljárásoktól a professzionális ipari kávéfőzők világáig számtalan típus létezik. 

Nézzük, melyek a legnépszerűbb irodai kávéfőző típusok!

Kotyogós kávéfőző

A kotyogós kávéfőző az egyik legrégebbi kávéfőző fajta. Népszerűsége olcsóságában és egyszerűségében keresendő, ugyanis ezek az eszközök már akár néhány ezer forintért beszerezhetőek és cserébe szinte elnyűhetetlenek. A szerkezet alacsony nyomással készít viszonylag erős kávét, azonban a közismert, keserű „kotyogós íznek” egy egyszerű trükkel búcsút inthetünk.

Így készíthetsz igazán finom kotyogós kávét:

  1. Az első és legfontosabb, a minőségi szemes kávé. Használj friss, nagy szemcseméretű őrleményt, és máris megérzed a különbséget!
  2. Hideg víz helyett forró vízzel töltsd fel a kotyogós alsó részét!
  3. Főzés közben hagyd nyitva a kotyogós fedelét és figyeld, ahogy jön a kávé!
  4. Amint elkezd a kávéval együtt gőz is távozni a nyílásból (ez okozza a „kotyogást”), zárd le és engedj a kávéfőző alsó részére hideg vizet! Így megakadályozhatod, hogy megégjen a kávé, és borzasztó keserű legyen.

Filteres kávéfőző

Sok különféle filteres kávéfőző létezik, azonban az eljárás lényege mindegyik esetben ugyanaz: a víz a filterpapírba helyezett kávén csorog át. Itt a magasnyomás helyett a gravitáció végzi el a munkát, az eredmény pedig minden esetben hosszú kávé, amely egészen más ízjegyeket és hatást tudhat magáénak, mint a presszó. 

A legismertebb filteres kávéfőző fajták közé sorolható a french press és a csepegtetős vagy másnéven drip kávéfőzők, amelyek közül mindenképp ki kell emelnünk a gyönyörű formájáról felismerhető Chemex-et és a praktikus V60-t. Léteznek lombikos kávéfőzők is, amelyek mellett – már-már extrém – külsejük miatt nem lehet szó nélkül elmenni. 

Aeropress kávéfőző

Az aeropress kávéfőzőt talán a filter kávéfőzők és a magasnyomású gépek ötvözeteként lehet a legjobban leírni. Kicsi és praktikus, működtetéséhez pedig nem kell se gáz, se villany, csak forró víz, ezért kempingezni, vagy akár egy vidéki csapatépítésre is magunkkal vihetjük!

Kapszulás kávéfőző

A kapszulás kávéfőző az egyik legnépszerűbb irodai kávégép fajta, nem véletlenül! Megfizethető, használata és karbantartása pedig egyszerű. A lezárt, egyforma kávékapszulákban található kávé a csomagolásból adódóan mindig konzisztens minőséget biztosít, szemben a szemes vagy az őrölt kávéval, ami felbontás után veszít aromájából.

Eszpresszógépek

A háztartási eszpresszógépek sokban hasonlítanak kávéházi „nagytestvéreikhez”. Mivel tudják a szükséges magas nyomást, igazi, jó minőségű eszpresszót készíthetünk velük. A különböző barista kellékek és a kávékészítés folyamata miatt ezek használata kicsit macerásabb, de abszolút megéri a fáradságot!

Automata kávéfőzők  

Az automata kávéfőzők magasabb árkategóriába esnek, azonban ez a különbség a teljesítményükön is meglátszik. A minőségi szemes kávé a beépített kávédarálón keresztül, mindig frissen jut a kávéfőzőbe. Egy ilyen irodai kávégép kezelése egyszerű, mindössze egy gombnyomás választ el minket attól, hogy kiváló minőségű kávéval indítsuk a napot! 

Miért jó választás az irodai kávégép bérlés?

A jó minőségű kávéfőző fajták beszerzése nagy kiadást jelenthet a cégnek. Nem véletlen, hogy az iroda kávégép bérlés ennyire népszerű alternatíva, hiszen így a legmagasabb minőségű automata kávégép is elérhetővé válik bárki számára! További előnye, hogy a karbantartást se nekünk kell megoldani, ráadásul a kávégép mellé minőségi szemes kávé kínálatból is válogathatunk!

További híreink

alkoholos kávé receptek
kávé-termelő-országok
munkahelyi kávézás
specalty kávé
kávézás története
munkahelyi kavezas
produktivitás
mikor kávézzunk
kávés receptek
frissen pörkölt kávé
kávé sarok
jegeskave-recept
legjobb kávéfőző otthonra
ipari kávégép bérlés
Környezetbarát kávézás
Tea vagy kávé
Minőségi kávé
Kávék koffeintartalma
professzionális kávégép
barista kávégép
olasz espresso
irodai kávészünet
Olvasási idő:
3
perc
Munkahely

Kávét minden munkahelyre

magas minőségű szemeskávék
hatékony munkavégzés kávé után
pilvax kávéház
Olvasási idő:
4
perc
Lifestyle

Kávés nemzet a magyar?

este is fogyasztható kávé
Bauer Otto
Értékesítési vezető
koffeinservice team 19

Próbálj ki minket 7 napon át kötelezettségmentesen

01

Gyors ajánlatkérés

Fordulj hozzánk bizalommal, és profi csapatunkkal 1 munkanapon belül összeállítjuk testreszabott kávézási ajánlatodat

02

7 napos tesztidőszak

Próbáld ki kollégáiddal csúcskategóriás gépeinket, és kóstoljatok barista kávékülönlegességeket egy héten át kötelezettségmentesen

03

Szerződéskötés

Ha tetszett a tesztidőszak, akkor már csak a digitális aláírásod kell hozzá, hogy innentől minden irodai kávéügy a mi dolgunk legyen