Bezárás
icon close

Hová szeretnétek kávégépet?

Hány kávét fogyasztotok naponta?

Hány kávégépre van szükségetek?

Mely típusú kávékat részesítitek előnyben?

Kérlek, ellenőrizd le az email címet!
Kérlek, ellenőrizd le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a cégnevet!
Kérlek, ellenőrizd le az irányítószámot!
Kérlek, ellenőrizd le a kapcsolattartót!
Kérlek, fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vendéglátóipari kávégépbérlés

Magyarországon a kávézásnak egyre nagyobb kultúrája van, ezért egyre több vendéglátó gondolkozik egy kávégép beszerzésén. Itt van minden amiről tudnod kell!

vendéglátóipari kávégép bérlés
Szerző
KoffeinService
Olvasási idő
7
perc
Kategória
Kávézás

Vendéglátóipari kávégép bérlés - A kávé szerepe a vendéglátásban

Magyarországon sokan szeretik és napi rendszerességgel fogyasztják a kávét, azonban a vendéglátóiparban kapható italok minősége és választéka még mindig le van maradva más országokhoz képest.

De miért fontos egy professzionális kávégép beszerzése a vendéglátásban? Mi a jelentősége a választéknak és a minőségnek? Hogyan tehetjük egyszerűvé a kávégép bérlést? Összegyűjtöttünk mindent, amit a vendéglátóipari kávégép bérlés kapcsán tudni kell. 

A kávégép fontossága a vendéglátóiparban

A kávézásnak ma már komoly kultúrája van Magyarországon, és évről évre egyre szélesebb körben jelenik meg az igény a jó minőségű és a különleges kávék iránt. Épp ezért a nem, vagy nem csak a kávékészítésre specializálódott helyeknek is ideje felzárkózniuk.

A magas minőségű kávé étterembe és cukrászdába éppúgy való, mint egy specialty kávézóba, sőt, egy professzionális kávégép beszerzése ma már ezeken a helyeken is elengedhetetlen a sikerhez.

A megfelelő kávégépek és barista kellékek kiválasztásról korábban már írtunk.

Ahogy az a témával kapcsolatos cikkünkből is kiderült, többféle kávégép típus létezik, amelyek a következő kategóriákba sorolhatók:

Kapszulás kávéfőzők

A kapszulás kávéfőző elsősorban az otthoni kávékészítés eszközeként ismert, ugyanis ez a kis helyigényű masina a legegyszerűbb megoldás, ha gyorsan szeretnénk finom kávét készíteni.

Automata kávéfőzők

Az automata kávéfőző egyik legnagyobb előnye, hogy a használat során több beállítás közül tudunk választani és egyesek szerint finomabb italt lehet vele készíteni, mint a kapszulás kávéfőzővel, éppen ezért ez a legnépszerűbb irodai kávé megoldás. Hogy ez így van-e, azt mindenki döntse el maga, de abban biztosak vagyunk, hogy ezekkel a gépekkel lehetetlen rossz kávét főzni.

Filteres kávéfőzők

Akit behatóbban is érdekel a kávézás és szeretné megtalálni az arany középutat az automata és a kézi kávéfőzés között, annak a filteres kávéfőző jó belépő lehet a profi kávékészítés világába. Mivel ennél a kategóriánál már szükség lehet pár eszközre, valóban azok lelhetik örömüket benne, akik számára a kávézás nem csak a koffeinről szól.

Karos kávéfőzők

A professzionális kávégép típusok otthoni kisebb változataival manuálisan készíthetünk kávét. Bár nem feltétlenül kell kávészakértő baristának lenni, a felszereléshez tartozó kellékek használata és a kávé készítés folyamata során jól jöhet a tapasztalat! A karos kávégépek igazi otthona a kávézók, kávéházak pultjában van, barista szakemberek kezelésére bízva, akik a különféle kávékhoz képesek beállítani az őrlőt, az általuk használt géphez és ezáltal a legtöbbet kihozni az adott kávéból. 

Amikor kávégépet választunk, fel kell tennünk néhány kulcsfontosságú kérdést:

  • Milyen kávét szeretnénk készíteni?

Bizonyos gépek többféle kávét képesek elkészíteni, mint a többi.

  • Milyen minőségre vágyunk?

A kávé minősége nem csak az eszköztől függ, azonban a kávéfőző tulajdonságai jelentősen befolyásolják a végeredményt

  • Mennyire érdekel minket a manuális kávéfőzés?

Aki szereti saját kezűleg elkészíteni a kávéját, annak a karos, aki kíváncsi, annak pedig a filteres kávéfőző a legjobb választás. Aki nem érdeklődik a manuális kávéfőzés iránt, annak az automata és a kapszulás változatok fognak örömet okozni.

Miért fontos a kávék változatossága a vendéglátóiparban?

A kávé minősége minden vendég számára fontos, még akkor is, ha csupán tudat alatt tesz különbséget jó és rossz kávé között. Sokszor előfordul, hogy valaki csak azért tér vissza egy helyre, mert tetszett neki a kávé kínálat. Ez is azt bizonyítja, hogy érdemes jó minőségű, és leginkább olyan típusú kávét tartani, amilyenre a vendégek vágynak.

A kávé minőségét azonban nem csak a kávégép befolyásolja: az igazi titok a kávészemekben rejlik. Ha minőségi kávé kínálatból szeretnél válogatni, látogass el a Koffein Roasters webáruházába!

Miért okos döntés a vendéglátóipari kávégép bérlés?

A jó kávégép fenntartása – bár elengedhetetlen – rengeteg macerával jár. Egy automata kávégép komoly beruházást jelenthet, hiszen már a vételára is magas: vannak kávégépek, amik több, mint 500.000 forintba is kerülhetnek. A kávégép karbantartása és szervizelése sem olcsó mulatság, ráadásul bizonyos alkatrészek cseréje és javítása rendkívül időigényes lehet.

A karos és a filteres kávégépek esetében pedig azzal is számolni kell, hogy a barista kellékek megvásárlása is komoly kiadás lehet. A kávégép vásárlás nem csak magas, de gyakran váratlan költségekkel is járhat, hiszen bármikor tönkre mehet bennük egy alkatrész, aminek a cseréje sok pénzbe és időbe kerülhet.

Legyen szó vendéglátó egységről, irodai- vagy ipari kávégép bérléséről, nálunk kedvező ajánlatok közül válogathatsz! Így garantáltan jó minőségű kávét adhatsz vendégeidnek, miközben egyszerűen elkerülheted a felesleges kiadásokat!

További híreink

alkoholos kávé receptek
kávé-termelő-országok
munkahelyi kávézás
specalty kávé
kávézás története
munkahelyi kavezas
produktivitás
mikor kávézzunk
kávés receptek
frissen pörkölt kávé
kávé sarok
jegeskave-recept
legjobb kávéfőző otthonra
kávéfőző irodába
Környezetbarát kávézás
Tea vagy kávé
Minőségi kávé
Kávék koffeintartalma
professzionális kávégép
barista kávégép
olasz espresso
irodai kávészünet
Olvasási idő:
3
perc
Munkahely

Kávét minden munkahelyre

magas minőségű szemeskávék
hatékony munkavégzés kávé után
pilvax kávéház
Olvasási idő:
4
perc
Lifestyle

Kávés nemzet a magyar?

este is fogyasztható kávé
Bauer Otto
Értékesítési vezető
koffeinservice team 19

Próbálj ki minket 7 napon át kötelezettségmentesen

01

Gyors ajánlatkérés

Fordulj hozzánk bizalommal, és profi csapatunkkal 1 munkanapon belül összeállítjuk testreszabott kávézási ajánlatodat

02

7 napos tesztidőszak

Próbáld ki kollégáiddal csúcskategóriás gépeinket, és kóstoljatok barista kávékülönlegességeket egy héten át kötelezettségmentesen

03

Szerződéskötés

Ha tetszett a tesztidőszak, akkor már csak a digitális aláírásod kell hozzá, hogy innentől minden irodai kávéügy a mi dolgunk legyen