Bezárás
icon close

Hová szeretnétek kávégépet?

Hány kávét fogyasztotok naponta?

Hány kávégépre van szükségetek?

Mely típusú kávékat részesítitek előnyben?

Kérlek, ellenőrizd le az email címet!
Kérlek, ellenőrizd le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a cégnevet!
Kérlek, ellenőrizd le az irányítószámot!
Kérlek, ellenőrizd le a kapcsolattartót!
Kérlek, fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Népszerű kávéitalok: A munkahelyi kávézás sztárjai

Cappuccino, espresso, tejes kávé – vajon melyik a sláger a munkahelyi kávézás során? A következő kávé toplista az irodai kávézási szokások alapján állt össze.

kávé italok
Szerző
Kleb Zsófi, HiData
Olvasási idő
5
perc
Kategória
Munkahely

A munkahelyi kávézás szólhat a napindításról, a közösségépítésről, de akár a kreativitás felélesztéséről is. A legtöbb irodában biztosított a kávé utánpótlás, így a nap bármely szakában hozzájuthatunk kedvenc koffeines italunkhoz. De melyek a legnépszerűbb kávéitalok az irodában és hogy alakulnak manapság a kávézási szokások? A következő kávé toplista ezekre a kérdésekre ad választ.

A titok nyitja: Jó minőségű szemes kávé

A munkahelyi kávézás alapja a jó minőségű szemes kávé, hiszen frissen őrölt kávé felhasználásával sokkal jobb minőségű kávé készíthető. A különböző fajták közül a robusta és az arabica szemes kávé a legnépszerűbbek. De mi a különbség ezek között a fajták között és melyik a legjobb szemes kávé az irodai kávé elkészítéséhez?

  • Arabica szemes kávé: Az arabica egy kávécserje fajta, amelynek a legösszetettebb kávékat köszönhetjük. Ízvilága jellemzően lágy, édeskés, gyümölcsös savakkal és alacsony koffeintartalommal. 
  • Robusta szemes kávé: A robusta a másik legnépszerűbb kávécserje fajta, amely erőteljes, kesernyés ízjegyeivel és magas koffeintartalmával tűnik ki. Az eredeti olasz kávék jellemzően ebből a fajtából készülnek.

A kávégép bérlés lehetővé teszi, hogy a munkahelyeken mindenki a saját ízlésének megfelelő kávét készíthessen. És hogy melyik a legjobb szemes kávé ehhez? Ez teljes mértékben az irodai csapat ízlésén múlik!

Kávézási szokások – Mennyi kávét iszunk egy nap?

A széles körben elérhető jó minőségű szemes kávé és a bérelhető kávégépek lehetővé teszik, hogy az irodában is kielégíthessük napi kávé szükségletünket. De mennyi az annyi? A Costa Coffee és a GKI Digital közös felméréséből rengeteg érdekességet tudhatunk meg.

A kávézási szokások kapcsán következzen most néhány izgalmas tény!

  • A világon mintegy 2 milliárd csésze kávé fogy el naponta
  • A skandinávok isszák a legtöbbet
  • a legkevesebb pedig Afrikában és Közép-Amerikában fogy. 
  • A magyarok a mezőny közepén vannak, de érdekes módon minden második magyar kávézik a munkahelyén is. Ez azt mutatja, hogy a munkahelyi kávézás fontos része a munkanapnak.

Következzen az irodai kávé toplista!

Nem kérdés tehát, hogy a munkahelyi kávézás kiemelt szerepet tölt be a munkavállalók mindennapjaiban. De vajon melyek a legnagyobb slágerek? Következzen a kávé toplista!

  1. Espresso: Az espresso minden kávés ital alapja, de önmagában is rendkívül kellemes ital. Egy jól elkészített espresso intenzív, gazdag ízével és krémes habjával (a crema-val) tökéletes választás a nap bármely szakában. Nem csoda, hogy a munkahelyeken a reggeli kávék 86%-át teszi ki ez a kávétípus.
  2. Cappuccino: Az espresso, a forró tej és a tejhab tökéletes harmoniáját kínáló cappuccino az egyik legnépszerűbb munkahelyi kávé. Ebéd után a munkavállalók 53%-a ezt választja.
  3. Latte macchiato: A latte macchiato készítése során több tejet adunk az espresso-hoz, mint a cappuccino esetében. Ennek köszönhetően ideális választás azok számára, akik a lágyabb, tejes ízt részesítik előnyben. 
  4. Tejes kávé: A tejes kávé, bár hasonló, mégsem összekeverendő a latte macchiato-val, ugyanis ebben az italban az espresso és a meleg tej aránya 1:2, a tej és a kávé pedig a különváló színsávok helyett homogén elegyet alkot. Tökéletes választás a könnyedebb kávé és a tej szerelmeseinek.
  5. Ízesített kávé: Az ízesített kávék, mint például a vaníliás latte vagy a karamellás cappuccino, különleges csemegét kínálnak a kávészünetekben. Éppen ezért nem is meglepő, hogy a délutáni órákban a munkavállalók 74%-a választ az ízesített kávé variációk közül.

A munkahelyi kávézás tehát nem csak a koffeinről szól. Az a szemes kávé típus, amit választasz és az a recept, ami alapján azt elkészíted, sokat mondhat el rólad és a munkahelyi kultúráról egyaránt. Most pedig nem marad más hátra, mint hogy kortyolj bele a napodba, és élvezd a kávé által nyújtott örömöket! 

További híreink

alkoholos kávé receptek
kávé-termelő-országok
specalty kávé
kávézás története
munkahelyi kavezas
produktivitás
mikor kávézzunk
kávés receptek
frissen pörkölt kávé
kávé sarok
jegeskave-recept
legjobb kávéfőző otthonra
kávéfőző irodába
ipari kávégép bérlés
Környezetbarát kávézás
Tea vagy kávé
Minőségi kávé
Kávék koffeintartalma
professzionális kávégép
barista kávégép
olasz espresso
irodai kávészünet
Olvasási idő:
3
perc
Munkahely

Kávét minden munkahelyre

magas minőségű szemeskávék
hatékony munkavégzés kávé után
pilvax kávéház
Olvasási idő:
4
perc
Lifestyle

Kávés nemzet a magyar?

este is fogyasztható kávé
Bauer Otto
Értékesítési vezető
koffeinservice team 19

Próbálj ki minket 7 napon át kötelezettségmentesen

01

Gyors ajánlatkérés

Fordulj hozzánk bizalommal, és profi csapatunkkal 1 munkanapon belül összeállítjuk testreszabott kávézási ajánlatodat

02

7 napos tesztidőszak

Próbáld ki kollégáiddal csúcskategóriás gépeinket, és kóstoljatok barista kávékülönlegességeket egy héten át kötelezettségmentesen

03

Szerződéskötés

Ha tetszett a tesztidőszak, akkor már csak a digitális aláírásod kell hozzá, hogy innentől minden irodai kávéügy a mi dolgunk legyen