Bezárás
icon close

Hová szeretnétek kávégépet?

Hány kávét fogyasztotok naponta?

Hány kávégépre van szükségetek?

Mely típusú kávékat részesítitek előnyben?

Kérlek, ellenőrizd le az email címet!
Kérlek, ellenőrizd le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a cégnevet!
Kérlek, ellenőrizd le az irányítószámot!
Kérlek, ellenőrizd le a kapcsolattartót!
Kérlek, fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Tea vagy kávé: mit igyunk a munkahelyen?

A tea- és kávéfogyasztás a mindennapjaink részét képezi – otthon és a munkahelyünkön egyaránt szívesen kortyoljuk ezeket a kellemes italokat, mégis keveset tudunk róluk. Vajon milyen hatást gyakorolnak szervezetünkre és melyiket érdemes választani? Ebben a cikkben összegyűjtöttük mindkét ital legfontosabb jellemzőit és pozitívumait!

Kávé hatása
Szerző
KoffeinService
Olvasási idő
4
perc
Kategória
Lifestyle

Tea vagy kávé? - Melyik az egészségesebb?

A hideg időszakban jobban ki vagyunk téve a megfázásnak és más nyavajáknak. Ilyenkor szívesen fogyasztunk több teát, nem véletlenül: bizonyos teák (pl. a herbateák) gyógyító hatásuknak köszönhetően segítenek megelőzni és legyőzni a betegséget.

A tea jótékony hatásai számos más területen is megmutatkoznak. Míg a fekete és a zöld tea, a herbateák közül pedig a csalán és a menta tea serkentő hatásuk miatt kiválóan beilleszthetők a reggeli rutinba, addig egy csésze kamillából vagy citromfűből készült forró ital stresszoldó hatásának köszönhetően segít ellazulni egy nehéz nap végén. 

Tudományosan bizonyított tény, hogy a zöld tea számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre. Remek gyulladáscsökkentő, rendszeres fogyasztása pedig hatékony lehet a krónikus betegségek megelőzésében is.

Sokáig az volt az általános vélekedés, hogy a kávéfogyasztás árt az egészségnek. Mára azonban szerencsére bebizonyosodott, hogy ez korántsem igaz, így végre búcsút inthetünk a reggeli kávénk mellé társuló bűntudattól!

Persze mint mindenben, a mértéktartás itt is nagyon fontos. Napi 2-3 csésze kávé fogyasztása esetén a kávé jótékony hatásai fognak kidomborodni, azonban az ennél nagyobb mennyiségnél már az olyan negatívumok is előjöhetnek mint a koffein túladagolás.

A kávé élettani hatásai közül talán májvédő hatása a legfigyelemreméltóbb, továbbá az a tény, hogy a rendszeres kávéfogyasztás segíthet megelőzni a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását.

Tea vagy kávé? - Melyiket igyam munkához?

A tea és a kávé hatása a munkahelyen is megmutatkozik: a dolgozók termelékenységére is pozitív hatással lehet mindkét ital. A teában található antioxidánsok kifejezetten támogatólag hatnak a produktivitásra, javítják az agy működését, védelmet nyújtanak a kognitív funkciók hanyatlása ellen és növelik a mentális éberséget, valamint a koncentrációt.

Egy csésze kávé kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint egy csésze zöld tea vagy kakaó! Következésképpen a kávé akár erősebb védelmet is nyújthat, mint a tea, magas koffeintartalma pedig segít fenntartani az éberséget, így segítségével a produktivitást is növelhetjük. 

A kávé hatása az agyműködésen és a kedélyállapoton is tetten érhető: a jó kedv és a magas energiaszint is pozitívan befolyásolják a munkatársak teljesítményét.

Tea vagy kávé? - Ha társaságra vágysz

Egy munkahelyen fontos a jó légkör, és hogy az alkalmazottak harmonikusan tudjanak egymás mellett dolgozni. Semmi sem tudja úgy összekovácsolni a csapatot, mint egy jó beszélgetés egy csésze kávé vagy tea társaságában!

A keleti kultúrákban évszázadok óta bevett szokás, hogy a munkamegbeszélések, tárgyalások és más fontos találkozások során teát vagy kávét fogyasztanak. Ez a módszer kiválóan oldja a megbeszéléseken a feszültséget, a munkahelyen pedig segíthet abban, hogy az új kollégák könnyebben beilleszkedjenek.

Egyes kultúrákban a teázásnak komoly hagyománya van. A tea szertartásos fogyasztása a nyugalomról szól, ezért egy kiváló lehetőség a munka során bennünk felgyülemlett stressz oldására és jó lehetőség arra, hogy felkészítsük magunkat a pihenőidőre.

A kávé hatása elsősorban a munkában tud hasznosulni. A rengeteg extra energia növeli a produktivitást, javítja a közérzetet és a hangulatot is. A vidám munkatársak hatékonyabban tudnak együttműködni, aminek hosszú távon egy erős, összetartó csapat lesz az eredménye.

Ha kávéfőző berendezést keresel a munkahelyre, kérj tőlünk ajánlatot!

Kérd az irodába irodai kávé automata vagy professzionális kávégép, az ipari létesítményekbe pedig ipari kávégép ajánlatainkat!

Ha a felszerelés meg van és már csak a minőségi kávé hiányzik, a Koffeinroasters-nél megtalálhatod a legjobb specialty kávékat!

További híreink

alkoholos kávé receptek
kávé-termelő-országok
munkahelyi kávézás
specalty kávé
kávézás története
munkahelyi kavezas
produktivitás
mikor kávézzunk
kávés receptek
frissen pörkölt kávé
kávé sarok
jegeskave-recept
legjobb kávéfőző otthonra
kávéfőző irodába
ipari kávégép bérlés
Környezetbarát kávézás
Minőségi kávé
Kávék koffeintartalma
professzionális kávégép
barista kávégép
olasz espresso
irodai kávészünet
Olvasási idő:
3
perc
Munkahely

Kávét minden munkahelyre

magas minőségű szemeskávék
hatékony munkavégzés kávé után
pilvax kávéház
Olvasási idő:
4
perc
Lifestyle

Kávés nemzet a magyar?

este is fogyasztható kávé
Bauer Otto
Értékesítési vezető
koffeinservice team 19

Próbálj ki minket 7 napon át kötelezettségmentesen

01

Gyors ajánlatkérés

Fordulj hozzánk bizalommal, és profi csapatunkkal 1 munkanapon belül összeállítjuk testreszabott kávézási ajánlatodat

02

7 napos tesztidőszak

Próbáld ki kollégáiddal csúcskategóriás gépeinket, és kóstoljatok barista kávékülönlegességeket egy héten át kötelezettségmentesen

03

Szerződéskötés

Ha tetszett a tesztidőszak, akkor már csak a digitális aláírásod kell hozzá, hogy innentől minden irodai kávéügy a mi dolgunk legyen