Bezárás
icon close

Hová szeretnétek kávégépet?

Hány kávét fogyasztotok naponta?

Hány kávégépre van szükségetek?

Mely típusú kávékat részesítitek előnyben?

Kérlek, ellenőrizd le az email címet!
Kérlek, ellenőrizd le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a cégnevet!
Kérlek, ellenőrizd le az irányítószámot!
Kérlek, ellenőrizd le a kapcsolattartót!
Kérlek, fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

A kávé koffeintartalma - minden, amit tudnod kell!

Gondolkoztál már azon, hogy vajon mennyi koffein lehet a kedvenc kávédban? Ha szeretnél többet megtudni kávék koffeintartalmáról, olvasd el cikkünket!

Kávé hatása
Szerző
KoffeinService
Olvasási idő
3
perc
Kategória
Kávézás

A kávé koffeintartalma - minden, amit tudnod kell!

Talán nem mondunk újat azzal, hogy az emberek imádják a koffeint! Nem csoda, hiszen a koffein hatása számos előnnyel jár: kiválóan pótolhatjuk vele az elvesztett energiát és nem utolsó sorban segít a munkanapok átvészelésében is.

Számos koffein forrás révén hozzájuthatunk, azonban az energiaital és a koffein kapszula a nyomába se érhet a koffeinbevitel legelterjedtebb és legstílusosabb módjának, a kávézásnak.

A kávézásnak világszerte hatalmas kultúrája van. Rengetegféle alapanyag és recept közül válogathatunk. Azt azonban kevesen tudják, hogy a kávék koffeintartalma a különböző kávéfajták elkészítésétől függően változik.

A kávé koffeintartalma - mi befolyásolja?

A különböző kávék koffeintartalma számos befolyásoló tényezőtől függ. Nem mindegy, hogy milyen eljárással készül, de az is számít, hogy mennyi vizet és hány gramm kávét használunk fel az ital elkészítéséhez.

Minél több vizet használunk fel, annál magasabb lesz a kávé koffeintartalma, ugyanis nagyobb mennyiségű víz több koffeint tud felvenni az őrleményből. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy mennyi ideje van kioldódni a koffeinnek a kávéból:

Egy filterkávé elkészítéséhez nem csupán jóval több vízre van szükség, hanem maga a kávé készítés folyamata is hosszabb. A végeredmény egy magasabb koffeintartalmú, kevésbé intenzív, cserébe hosszabb ideig tartó hatású kávé.

Mivel a különböző kávéfajták mind az eljárást, mind a felhasznált kávé mennyiségét tekintve eltérnek egymástól, a kávé hatása nagymértékben függ az ital típusától is.

Mennyi koffein van a kávéban? – A különböző kávék koffeintartalma

Most, hogy már tudjuk, hogy milyen tényezők befolyásolják azt, hogy mekkora a kávé koffeintartalma, nézzük, hogy mennyi koffeint tartalmaznak az egyes kávéfajták!

  • Itt vannak az értékek:
  • Koffeinmentes kávé - 3 mg
  • Eszpresszó - 63 mg
  • Instant kávé - 60 mg
  • Kapszulás kávé - 100 mg
  • Filteres kávé - 95 mg

A fent megadott számok 1 adag kávéra érvényesek, azonban ezek csupán irányadó értékek. Érdemes észben tartani, hogy bizonyos kávéfajták esetében kifejezetten nagy lehet a szórás: a kapszulás kávé leggyengébb típusai 40 mg-nál kezdődnek, azonban az egészen magas koffeintartalmú kapszulák akár a 150mg-ot is elérhetik!

A filterkávékkal is hasonló a helyzet: az ilyen kávék koffeintartalma általában 70 mg körül kezdődik, de akár 140 mg-ot is tartalmazhat, ami az alsó határ kétszerese! Azonban akárhogy is készítjük, egy intenzív filterkávé feltehetően erősebb, mint egy kapszulás kávé vagy egy instant kávé.

Az instant kávé koffeintartalma általában alacsonyabb: az alsó határérték 30 mg körül mozog, azonban ritkán akár 90 mg fölé is megy. Ez a típus kiváló alternatíva azok számára, akik a gyengébb kávékat részesítik előnyben. Koffeinérzékenység esetén pedig a koffeinmentes kávé a megfelelő választás.

A koffein hatása a munkavégzésre

A kávé jótékony hatásai közül több is akad, amely a koffeinnek köszönhető. Mivel a koffein hatása a szellemi és a fizikai munka során is tettenérhető, bármivel is foglalkozunk, a minőségi kávé fogyasztása pozitív hatással lesz a munkavégzésre!

A kávé hatása többek közt az is, hogy növeli az energiaszintet és csökkenti a fáradtságot, ami segít, hogy egész nap produktívak és hatékonyak maradjunk. Ráadásul a kávészünet tökéletes lehetőség a kapcsolatépítésre és a közös ötletelésre is, ezért az irodai kávé berendezés nem hiányozhat egy munkahelyről sem!

A kávéfogyasztás a fizikai, a motoros és a kognitív funkciók működését is javítja, ezért azoknak is sokat segíthet, akik fizikai munkát végeznek. Éppen ezért foglalkozunk irodai és ipari kávégép kihelyezéssel, hogy mindenkinek segítsünk hozzájutni a megfelelő kávéhoz.

További híreink

alkoholos kávé receptek
kávé-termelő-országok
munkahelyi kávézás
specalty kávé
kávézás története
munkahelyi kavezas
produktivitás
mikor kávézzunk
kávés receptek
frissen pörkölt kávé
kávé sarok
jegeskave-recept
legjobb kávéfőző otthonra
kávéfőző irodába
ipari kávégép bérlés
Környezetbarát kávézás
Tea vagy kávé
Minőségi kávé
professzionális kávégép
barista kávégép
olasz espresso
irodai kávészünet
Olvasási idő:
3
perc
Munkahely

Kávét minden munkahelyre

magas minőségű szemeskávék
hatékony munkavégzés kávé után
pilvax kávéház
Olvasási idő:
4
perc
Lifestyle

Kávés nemzet a magyar?

este is fogyasztható kávé
Bauer Otto
Értékesítési vezető
koffeinservice team 19

Próbálj ki minket 7 napon át kötelezettségmentesen

01

Gyors ajánlatkérés

Fordulj hozzánk bizalommal, és profi csapatunkkal 1 munkanapon belül összeállítjuk testreszabott kávézási ajánlatodat

02

7 napos tesztidőszak

Próbáld ki kollégáiddal csúcskategóriás gépeinket, és kóstoljatok barista kávékülönlegességeket egy héten át kötelezettségmentesen

03

Szerződéskötés

Ha tetszett a tesztidőszak, akkor már csak a digitális aláírásod kell hozzá, hogy innentől minden irodai kávéügy a mi dolgunk legyen