Bezárás
icon close

Hová szeretnétek kávégépet?

Hány kávét fogyasztotok naponta?

Hány kávégépre van szükségetek?

Mely típusú kávékat részesítitek előnyben?

Kérlek, ellenőrizd le az email címet!
Kérlek, ellenőrizd le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a cégnevet!
Kérlek, ellenőrizd le az irányítószámot!
Kérlek, ellenőrizd le a kapcsolattartót!
Kérlek, fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ez a minőségi kávé 5 jótékony hatása

Sokan azt hiszik hogy a kávézás egy káros dolog, de meglepődnél azon hogy mennyi pozitív hatása lehet a szervezetedre. De mik is a kávé jótékony hatásai?

Reggeli kávé
Szerző
KoffeinService
Olvasási idő
5
perc
Kategória
Lifestyle

5A minőségi kávé 5 jótékony hatása

A kávét gyakran címkézik káros szenvedélynek, azonban ez a felfogás mostanra tévesnek bizonyult, ugyanis a kávé káros hatásai elenyészőek. Persze semmit nem szabad túlzásba vinni, azonban, ha mértékkel fogyasztjuk, a kávé hatása a szervezetre kifejezetten pozitív, ezért nincs mitől tartani! 

De vajon hány kávé egészséges egy nap? 

Az emberek kávéfogyasztási szokásai rendkívül eltérőek, mind az ital fajtáját (fekete, cappuccino, hosszú stb.), mind a naponta elfogyasztott mennyiséget tekintve. Van, aki egyetlen csészével is beéri, akik pedig többre vágynak, azok nyugodt szívvel megihatnak akár 3-4 kávét is anélkül, hogy az egészségükért kellene aggódniuk. A minőségi kávé jótékony hatásai vitathatatlanok – nézzük, melyek azok!

1. Növeli az energiaszintet

A kávé egyik legismertebb hatása, hogy növeli az energiaszintet. A reggeli kávé segít elkezdeni a napot, a délutáni pedig új lendületet ad a munkához és ennek köszönhetően a produktivitást is növeli. Mivel segít a fáradtságérzet megszüntetésében, még a legnehezebb napokat is könnyen átvészelhetjük vele.

Itt fontos megjegyeznünk, hogy a reggeli kávé nem helyettesíti az alvást! Az egészséghez, az energikus és produktív mindennapokhoz nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű, pihentető alvás. Egy átlagos felnőtt napi alvásszükséglete körülbelül 8 óra. Ha ez megvan, jöhet a minőségi kávé!

2. Segíti az agy működését

A prémium kávé fogyasztása agyserkentő hatású és ennek köszönhetően javítja a kognitív funkciók működését. Ez különösen hasznos az irodai dolgozók számára, akik így jobb teljesítményt tudnak nyújtani a munkahelyükön.

Egyes kutatások azt bizonyítják, hogy a kávé hatása a szervezetre olyannyira pozitív, hogy akár a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kialakulásának megelőzésében is segíthet, sőt, a demencia jelentkezésének esélyét is csökkenti.

3. Védi a szív és a máj egészségét

Mostanra az is bebizonyosodott, hogy a kávé jótékony hatásai közé tartozik a szív- és májvédő funkció. Azoknál, akik rendszeresen kávéznak, kisebb eséllyel alakulhatnak ki máj- és szívbetegségek. A kávé fogyasztók körében bizonyítottan kisebb a májhegesedés és a májrák kockázata, valamint a szívinfarktus és a stroke esélye is.

Noha a kávé jótékony hatásai még vonzóbbá teszik az ital nagy mennyiségben való fogyasztását, fontos, hogy tartsuk a mértéket. A koffeintúladagolás igen kellemetlen tud lenni, ezért napi 3-4 csészénél ne igyunk többet!

4. Jó kedélyjavító

A minőségi kávé kiváló kedélyjavító szer, aminek köszönhetően a munkahelyeken is rendkívül fontos szerepe van. A kávézás növeli a munkamorált és a csapatmunkára is jó hatása van, ráadásul a jókedvű munkatársak sokkal produktívabbak lesznek tőle.

Kedélyjavító képességének köszönhetően a kávé hatása a szervezetre nem csak fizikailag, hanem mentálisan is pozitív. Ebből adódóan a minőségi kávé segíthet megelőzni, illetve leküzdeni a depressziót is.

5. Fokozza a fizikai teljesítményt

A prémium kávé hatására olyan folyamatok mennek végbe a szervezetben, amelyek a fizikai teljesítményre is kihatnak. Mivel növeli a kitartást és javítja az állóképességet, a fizikai munkát végző emberek számára is hasznos lehet, ha rendszeresen fogyasztanak kávét a munkahelyükön.

Azonban a kávé fizikai teljesítményt fokozó hatása nem csak a munkában hasznosul: a szabadidős tevékenységekben is segíthet. Még az edzőtermi teljesítményt is képes javítani, azonban fontos megjegyezni, hogy a kávé káros hatásai közé tartozik, hogy megemeli a vérnyomást, így közvetlenül edzés előtt nem javasolt a fogyasztása!

A kávé hatása a szervezetre: a reggeli kávé és a koffeintúladagolás

A reggeli kávé élénkítő hatása, a rendszeres kávézás szív- és májvédő funkciója, valamint az agyműködés, a kedélyállapot és a fizikai teljesítmény javítása mind a kávé jótékony hatásai közé tartoznak. Azonban nem mindegy, hogy mennyi, és milyen minőségű kávét fogyasztunk!

A túlzásba vitt kávézás eredménye akár koffeintúladagolás is lehet, ezért a javasolt napi 3-4 csésze kávé után érdemes olyan alternatív megoldásokat is kipróbálni, mint a koffeinmentes kávé vagy a cikória kávé. Mivel a kávé jótékony hatásai a minőségi kávé fogyasztása során jelentkeznek leginkább, érdemes a prémium kávé mellett dönteni.

A kávé irodákba való biztosítása ma már szinte alapvető elvárás, hiszen az irodai dolgozók a kávészünet során tudnak igazán feltöltődni és ennek köszönhetően képesek friss gondolatokkal folytatni a munkát. Ha minőségi kávét keresel, nálunk megtalálod! A prémium kávé ipari létesítményekbe is bérelhető, és egészen biztos, hogy minden munkatárs elégedett lesz vele.

További híreink

alkoholos kávé receptek
kávé-termelő-országok
munkahelyi kávézás
specalty kávé
kávézás története
munkahelyi kavezas
produktivitás
mikor kávézzunk
kávés receptek
frissen pörkölt kávé
kávé sarok
jegeskave-recept
legjobb kávéfőző otthonra
kávéfőző irodába
ipari kávégép bérlés
Környezetbarát kávézás
Tea vagy kávé
Kávék koffeintartalma
professzionális kávégép
barista kávégép
olasz espresso
irodai kávészünet
Olvasási idő:
3
perc
Munkahely

Kávét minden munkahelyre

magas minőségű szemeskávék
hatékony munkavégzés kávé után
pilvax kávéház
Olvasási idő:
4
perc
Lifestyle

Kávés nemzet a magyar?

este is fogyasztható kávé
Bauer Otto
Értékesítési vezető
koffeinservice team 19

Próbálj ki minket 7 napon át kötelezettségmentesen

01

Gyors ajánlatkérés

Fordulj hozzánk bizalommal, és profi csapatunkkal 1 munkanapon belül összeállítjuk testreszabott kávézási ajánlatodat

02

7 napos tesztidőszak

Próbáld ki kollégáiddal csúcskategóriás gépeinket, és kóstoljatok barista kávékülönlegességeket egy héten át kötelezettségmentesen

03

Szerződéskötés

Ha tetszett a tesztidőszak, akkor már csak a digitális aláírásod kell hozzá, hogy innentől minden irodai kávéügy a mi dolgunk legyen