Bezárás
icon close

Hová szeretnétek kávégépet?

Hány kávét fogyasztotok naponta?

Hány kávégépre van szükségetek?

Mely típusú kávékat részesítitek előnyben?

Kérlek, ellenőrizd le az email címet!
Kérlek, ellenőrizd le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a cégnevet!
Kérlek, ellenőrizd le az irányítószámot!
Kérlek, ellenőrizd le a kapcsolattartót!
Kérlek, fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Magyar kávépörkölők, akiknek a kávéját kár lenne kihagyni

Te is imádod a frissen pörkölt kávé illatát? Elhoztuk a legjobb magyar kávépörkölők listáját! Az összes kiváló magyar kávémárka és kávépörkölő üzem egy helyen!

magyar kávépörkölők
Szerző
KoffeinService
Olvasási idő
7
perc
Kategória
Kávézás

Aki járt már valaha specialty kávézóban, valószínűleg sosem felejti el a frissen pörkölt kávé illatát. Azonban a minőségi szemes kávé ma már nem csak az újhullámos kávéházak kiváltsága – számos pörkölőüzem értékesít kiskereskedelmi forgalomban is kitűnő minőségű alapanyagokat, ezzel új kapukat nyitva a kávé vásárlás terén.

Ebben a cikkben olyan magyar kávépörkölők közül válogattunk, akiknek köszönhetően hazánk felkerült a specialty kávé térképre, és akiknek a legfontosabb küldetése, hogy a minőségi kávé ne csak a kávézókba, hanem minél több otthonba és munkahelyre eljuthasson.

Tudtad? – A kávépörkölés a feketéd szíve, lelke

Azt már tudjuk, hogy a felejthetetlen kávéélményhez elengedhetetlen a profi kávégép, éppen ezért az irodai kávégép bérlés ma már a legtöbb vállalatnál bevett gyakorlatnak számít. Azonban azzal kevesebben vannak tisztában, hogy ahhoz, hogy felejthetetlen végeredményt kapjunk, legalább annyira fontos a kiváló minőségű alapanyag is.

A kávégép bérlés mellett érdemes tehát beszerezni jó minőségű szemes kávét is. De hogyan befolyásolja a pörkölés a végeredményt?

A zöld (nyers) kávébabok nagyjából 800-1000 különböző aromát hordoznak magukban, amelyek hevítés hatására jelennek meg. Ennek köszönhetően a pörkölés különböző fokozatai felelnek a kávé komplex ízvilágáért.

Nézzük, hogy a kávépörkölés különböző szakaszai milyen ízjegyeket csalnak elő a kávébabból!

  • 1. szakasz: Az elsődleges ízek, virágos zamatok bontják ki magukat, jellemző az élénk savasság.  
  • 2. szakasz: Megjelennek a gyümölcsösebb, karamellásabb aromák, valamint a mélyebb virágos jegyek. Egyben csökken a savasság.
  • 3. szakasz: Előbukkannak a csokoládésabb, fűszeresebb ízjegyek.

Fontos megjegyezni, hogy a túlzott hőkezelés nem tesz jót a kávénak, a 3. szakaszt követően a kávészemek kesernyés, égett ízűvé válnak. Sajnos sokaknak ez az alapélménye a kávéval és ez áll annak a közvélekedésnek a hátterében, amely szerint a kávé keserű.

Nagyipari kávépörkölő üzem vagy kézműves specialty kávé?

Aki egyaránt kóstolt már a szupermarketek polcain megtalálható kávét és fogyasztott már specialty kávézóban kapható italt is, annak nem kell hosszasan magyarázni, hogy melyik a jobb választás. Azonban most mégis bemutatjuk a legfőbb különbségeket:

  • Nagyipari kávépörkölés:

A nagyipari kávépörkölés során a kávészemeket mindössze 90 másodpercig hőkezelik. A gyors eljárásnak köszönhetően a kávészemek tömege megmarad, azonban sokkal kevesebb aroma tud felszabadulni. Ennek eredménye kevésbé gazdag és kesernyésebb ízvilág.

  • Kézműves specialty kávé:

A kézműves specialty kávé lassú pörköléssel készül, amely nagyjából 10-14 perces hőkezelést jelent – a kávé típusától függően. A kézműves pörkölés egyik legnagyobb előnye, hogy az eljárás során különös figyelmet fordítanak arra, hogy ne égjenek meg a kávészemek, de az ízjegyek kiteljesedjenek. 

A magyar kézműves kávé előnyei

Azok után, hogy berobbant a „kávéforradalom” hazánkban és Budapesten és vidéken egyaránt egyre több specialty kávézó nyílt, nem volt meglepő, hogy megjelentek az első magyar kávépörkölők is.

Noha Magyarország éghajlati és földrajzi adottságai nem teszik lehetővé a kávétermesztést, a magyar kézműves kávé aranykorát éljük. A legjobb magyar pörkölők csakis a legkiválóbb kávétermő vidékekről – pl. Etiópiából, Kolumbiából, Brazíliából, Costa Ricáról stb. – szerzik be a pörkölési szakasz előtt álló, válogatott kávészemeket, amelyekből aztán igazi csodákat készítenek.

Ezek az előnyei annak, ha egy magyar kávémárka termékeit választod:

  • Támogatsz egy hazai vállalkozást
  • Bármikor fogyaszthatsz lassú pörköléssel készült, gazdag ízjegyekkel rendelkező kávét
  • Megtapasztalhatod, hogy milyen, amikor a kávé nem keserű
  • Fenntartható módon készült, prémium minőségű alapanyagot kapsz a legjobb kávétermő vidékekről

A KoffeinRoasters kávéink is a fentiek mentén kerülnek hozzátok, így vásárlásukkal jót teszel magadnak és egy helyi vállalkozásnak is! Egészségedre!

További híreink

alkoholos kávé receptek
kávé-termelő-országok
munkahelyi kávézás
specalty kávé
kávézás története
munkahelyi kavezas
produktivitás
mikor kávézzunk
kávés receptek
kávé sarok
jegeskave-recept
legjobb kávéfőző otthonra
kávéfőző irodába
ipari kávégép bérlés
Környezetbarát kávézás
Tea vagy kávé
Minőségi kávé
Kávék koffeintartalma
professzionális kávégép
barista kávégép
olasz espresso
irodai kávészünet
Olvasási idő:
3
perc
Munkahely

Kávét minden munkahelyre

magas minőségű szemeskávék
hatékony munkavégzés kávé után
pilvax kávéház
Olvasási idő:
4
perc
Lifestyle

Kávés nemzet a magyar?

este is fogyasztható kávé
Bauer Otto
Értékesítési vezető
koffeinservice team 19

Próbálj ki minket 7 napon át kötelezettségmentesen

01

Gyors ajánlatkérés

Fordulj hozzánk bizalommal, és profi csapatunkkal 1 munkanapon belül összeállítjuk testreszabott kávézási ajánlatodat

02

7 napos tesztidőszak

Próbáld ki kollégáiddal csúcskategóriás gépeinket, és kóstoljatok barista kávékülönlegességeket egy héten át kötelezettségmentesen

03

Szerződéskötés

Ha tetszett a tesztidőszak, akkor már csak a digitális aláírásod kell hozzá, hogy innentől minden irodai kávéügy a mi dolgunk legyen