Bezárás
icon close

Hová szeretnétek kávégépet?

Hány kávét fogyasztotok naponta?

Hány kávégépre van szükségetek?

Mely típusú kávékat részesítitek előnyben?

Kérlek, ellenőrizd le az email címet!
Kérlek, ellenőrizd le a telefonszámot!
Kérlek, ellenőrizd le a cégnevet!
Kérlek, ellenőrizd le az irányítószámot!
Kérlek, ellenőrizd le a kapcsolattartót!
Kérlek, fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fenntarthatóság - így lehet környezetbarát a kávézás!

A környezetvédelem az egyik legtöbbet tárgyalt téma mostanában, hisz a természettudatosság soha nem volt még olyan fontos, mint napjainkban. A magánemberek mellett a vállalatoknak is érdemes foglalkozni a kérdéssel, és törekedni a környezetbarát iroda kialakítására. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy mit is jelent a fenntarthatóság, hogy milyen negatív hatásai vannak a kávézásnak a környezetre nézve, hogyan csökkenthető az ökológiai lábnyom, és hogy hogyan lehetünk “zöldebbek”.

Fenntartható kávé
Szerző
KoffeinService
Olvasási idő
5
perc
Kategória
Lifestyle

Mit jelent a fenntarthatóság és miért fontos?

Rohanó világunkban a természettudatosság az egyik legnépszerűbb téma. Ennek kapcsán gyakran halljuk mostanában a fenntarthatóság kifejezést, de vajon tudjuk, hogy mit is jelent pontosan?

Bolygónk erőforrásai végesek és minden abba az irányba mutat, hogy kezdünk kifutni az időből. Ha nem cselekszünk időben, a Földet ért károk visszafordíthatatlanok lesznek. Ezért a mi felelősségünk megfelelően felhasználni ezeket az erőforrásokat, hogy elkerüljük, hogy a jövő generációi életében katasztrófák következzenek be.

A fenntarthatóság egy olyan fejlődési folyamat, ami lehetővé teszi, hogy a következő generációk is optimális körülmények között nőhessenek fel. Az ilyen környezetbarát megoldások közé tartozik az újrahasznosítás és a megújuló energiák ésszerű felhasználása.

De mi köze a fenntarthatóságnak a kávézáshoz?

Ökológiai lábnyom - hogyan befolyásolja a kávézás?

Bármennyire is szeretjük, szembe kell nézzünk azzal a ténnyel, hogy a kávé nem kifejezetten fenntartható élelmiszer. A hosszú ellátási láncok óriási terhelést rónak a környezetre, így a távoli tájakon termesztett és feldolgozott, majd óceánokon és országokon át hozzánk szállított kávé nem tartozik a környezetbarát termékek közé.

Elsőre nem is gondolnánk, hogy a kávénak nem csak a termelése, feldolgozása és szállítása, hanem az elkészítése is komoly hatást gyakorol a környezetre. Számos apró tényező befolyásolja, hogy a kávéfőzés környezetbarát-e vagy sem.

Az alapanyagok és a barista kellékek egyaránt csomagolva érkeznek, ami által rengeteg hulladék keletkezik. Ezeket a termékeket időről időre újra meg kell vásárolni, így elkerülhetetlen, hogy újabb és újabb adag csomagolást dobjunk a szemétbe.

A különböző kávégépek az üzemelés során rengeteg energiát használnak fel, amely energia többnyire nem-megújuló forrásból származik, előállítása nem környezetbarát módon történik. Emiatt rendkívül fontos, hogy minimalizáljuk az energia szükségleteinket és olyan módszereket alkalmazzunk, amelyek hozzájárulnak az ökológiai lábnyom csökkentéséhez.

Szerencsére létezik fenntartható kávé, és olyan kávékészítési módszerek, amelyek lényegesen kisebb terhelést jelentenek a bolygó számára. Bizonyos kávégép típusok és kávégép beszerzési megoldások kifejezetten alkalmasak a zöld kávé előállítására. Nézzük, mik ezek!

Ökológiai lábnyom - hogyan csökkenthetjük?

Kapszulás kávé

A zöld kávé kapcsán nem biztos, hogy a kapszulás kávé jut először eszünkbe, mivel minden egyes kávé elkészítésekor elhasználunk egy kapszulát. Ennek ellenére a kapszulás kávék gyártói is igyekeznek kialakítani a visszagyűjtés módját és újrahasznosítani az ezáltal keletkező hulladékot. Egyes kapszulák 100%-ban újrahasznosíthatóak. Ezeknek a csomagolása újrahasznosítható anyagokból készül, így ez a megoldás teljesen fenntartható.

Kávégép bérlés

  • A kávégép bérlés egy olyan megoldás, ami a környezetnek és a pénztárcánknak is kedvez, ezért egy zöld iroda kialakításában is nagy segítség lehet.
  • A szemes kávéval üzemelő kávégépek működése során csupán kilogrammonként egy szelektíven gyűjthető tasak keletkezik, így más megoldásokhoz képest egyértelműen kevesebb hulladéktermeléssel jár használatuk.
  • Ha megunjuk vagy elromlik a régi kávéfőző, a kávégépbérlés keretében nem szükséges kidobni azt,  így nem keletkezik felesleges hulladék.
  • Nem kell aggódnunk a karbantartási díjak miatt, így jelentős összegeket spórolhatunk meg.

Ha irodai kávégép vagy ipari kávégép bérlésén gondolkozol, látogass el a webáruházunkba és kérj ajánlatot!

Ha pedig minőségi kávé ajánlatokat keresel, érdemes ellátogatnod a Koffein Roasters webáruházába!

További híreink

alkoholos kávé receptek
kávé-termelő-országok
munkahelyi kávézás
specalty kávé
kávézás története
munkahelyi kavezas
produktivitás
mikor kávézzunk
kávés receptek
frissen pörkölt kávé
kávé sarok
jegeskave-recept
legjobb kávéfőző otthonra
kávéfőző irodába
ipari kávégép bérlés
Tea vagy kávé
Minőségi kávé
Kávék koffeintartalma
professzionális kávégép
barista kávégép
olasz espresso
irodai kávészünet
Olvasási idő:
3
perc
Munkahely

Kávét minden munkahelyre

magas minőségű szemeskávék
hatékony munkavégzés kávé után
pilvax kávéház
Olvasási idő:
4
perc
Lifestyle

Kávés nemzet a magyar?

este is fogyasztható kávé
Bauer Otto
Értékesítési vezető
koffeinservice team 19

Próbálj ki minket 7 napon át kötelezettségmentesen

01

Gyors ajánlatkérés

Fordulj hozzánk bizalommal, és profi csapatunkkal 1 munkanapon belül összeállítjuk testreszabott kávézási ajánlatodat

02

7 napos tesztidőszak

Próbáld ki kollégáiddal csúcskategóriás gépeinket, és kóstoljatok barista kávékülönlegességeket egy héten át kötelezettségmentesen

03

Szerződéskötés

Ha tetszett a tesztidőszak, akkor már csak a digitális aláírásod kell hozzá, hogy innentől minden irodai kávéügy a mi dolgunk legyen